Tietoa kuorostamme

Kuoro syntyi lauluhaluisten lääkärien ryhmänä, kuoroutui pikkuhiljaa, otti nimen Medicanto vuonna 1991 ja rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2011. Nyt kuoroon kuuluu kaikkien lääketieteen alojen laulajia, hammaslääkäreistä ihmis- ja eläinlääkäreihin. Medicanto harjoittelee viikoittain Lääkäriliton tiloissa Helsingissä ja järjestää säännöllisesti omia konsertteja. Kuoro on konsertoinut 2000-luvulla Suomen lisäksi naapurimaissa Virossa ja Ruotsissa.

Vuosina 2011 ja 2012 Medicanto oli mukana tekemässä ammattikunta-kuorojen historiaa toteuttamalla W. A. Mozartin Requiemin Paavo Hyökin johtamana yhdessä Helsingin Poliisilaulajien, Helsingin Naispoliisilaulajien, Lain Huudon ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa.


Taiteellinen johtaja:

Simo Häkli (simo.hakli & gmail.com)

Simo Häkli (s. 1989) on kuoronjohtaja, laulaja ja säveltäjä. Häkli johtaa vuonna 2014 perustamaansa laulu- ja soitinyhtye Palo Ensembleä ja opiskelee kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa prof. Nils Schweckendiekin luokalla. Häkli on johtanut Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyettä, toiminut Turun konservatorion kamarikuoron varajohtajana, johtanut erilaisia projektikuoroja ja toiminut harjoittajana ja sijaisena monissa Etelä-Suomen kuoroissa. Häkli on laulanut useissa kuoroissa, mm. Kaspars Putninsin johtamassa Tenso Europe Chamber Choirissa, Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeessä, Kuninkaantien muusikoissa ja Turun konservatorion kamarikuorossa ja kamarikuoro Gloriassa. Hän on säveltänyt kuoro- ja instrumentaalimusiikkia, jota ovat esittäneet mm. Palo Ensemble, kamarikuoro Gloria ja Sibelius-Akatemian kirkkomuusikoiden kuoro.

Häklin musiikkiopinnot alkoivat lukioikäisenä fagotin soitolla ja laululla Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa. Tuolloin Häkli löysi myös kuoromusiikin laulaessaan Mikko Niinikosken johtamassa Olarin kamarikuorossa. Fagotinsoitto jäi armeijan aikana, mutta yksityiset lauluopinnot jatkuivat Heikki Pystysen ja Jouni Kuorikosken johdolla. Kirjallisuusopinnot veivät Turkuun, jossa musiikki vei lopulta voiton, kun Häkli aloitti Turun konservatoriossa lauluopinnot vuonna 2011 opettajanaan Jouni Kuorikoski. Todellinen intohimo kuoromusiikkiin syttyi Häklin opiskellessa kuoronjohtoa Markus Yli-Jokipiin johdolla ja laulaessa Yli-Jokipiin johtamassa Turun konservatorion kamarikuorossa. Turussa alkoi myös aktiivinen säveltäminen. Opinnot jatkuivat syksyllä 2013 Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolla. Kuoronjohtoa opetti Timo Nuoranne, laulua Lasse Riutamaa. Pääaine vaihtui kuoronjohtoon vuonna 2016. Häkliä ovat opettaneet myös mm. Heikki Liimola ja Kari Turunen.

Kuoron hallituksen jäsenet (hallitus & medicanto.fi)

 • Sanna Kivinen: puheenjohtaja (sanna.kivinen & fimnet.fi)

  Petra Keski-Säntti: talousvastaava

  Jaana Salonen: sihteeri

  Suvi Jaakkola: varapuheenjohtaja, Tuohilammen kuoroleirin vastaava

  Anne Toivonen: konserttimestari, tiedotusvastaava

  Jari Korhonen: markkinointi- ja myyntivastaava

Muut kuoron toimihenkilöt

 • Tiina Pohjanpelto: Kuoroemäntä

  Pirkko Sainio: Nuottivastaava